Perfekt stekte kje lår eller bog

4 Perfekt stekte kje lår eller Bog.

Mariner lårene eller bøger i et døgn i kjøleskap.

Steikes i steikepose på 70° i 7 timer så justeres temperaturen opp til 200° og steikes i 30 min. La kjøttet hvile i 10 min før det skjæres opp.

Tips til marinade:

  •   1 liter rapsolje
  •  1 stor rød cilie finhakkes
  •   2 fedd hvitløk presses
  •   Saften av 1 sitron
  •  Tørkede urter etter eget ønske (oregano, timian, basilikum og rosmarin er en god kombinasjon) men man kan kombinere det man ønsker.
  •   IKKE SALT

Marinaden heles over lårene/Bøgern i langpanna og settes i kjøleskapet. Pass på å vende lårene/Bøgern i marinaden flere ganger i løpet av marineringstiden.

Lår/bøger putes i steikeposer 2 Stk pr pose, salt etter ønske, hel over litt av marinaden og settes inn i ovnen.

Tilbehør:

Råstekte potet båter og stekte rotgrønnsaker.

Lag en saus på steikekrafta fra kjøttet.