Vang Gård kje gryte

 

Vang Gård kje gryte:

 

Til 4 pers.

 

  •   500 g kjekjøtt (skav) Bruk lår eller bog.
  •  100 g bacon
  •   1 stor løk
  •   3 store chapingjonger
  •   1 ss. grov sennep
  •   1 dl fløte
  •   1 dl setter rømme
  •   Brun geitost ca. 6 skiver bruk ostehøvel.
  •   Einebær ca. 10 Stk
  •   1 krm pepper
  •   Salt etter behov
  •  Margarin og smør
  •   1 liter vann
  •   Brun maizena jevner

Brun kjøttet og bacon i en jerngryte bruk smør og margarin i lag i gryten under steikingen.

Tilsett vann og einebær. La kjøttet, baconet, løken og sjampinjongen kokke under lokk i 60 min slik at det blir en god kjøttkraft som base for sausen.

Tilsett Geitosten, sennep, fløte, salt, pepper og rømme. Bruk maizena jevneren for å tykne gryta. La det kokke i 30 min til.

Tilbehør:

Hjemmelaget potet stappe og tyttebær.